FAQ

Hva er Norgesmesterskapet i poker?
Norgesmesterskapet i poker er et initiativ satt i gang av Kulturdepartementet for å tilby norske pokerspillere muligheten til å konkurrere på norsk jord. Det er en del av endringen i loven fra 1. januar 2015. Da ble poker lovlig å spille hjemme med maks 10 spillere for maks 1,000kr hver. I tillegg ble det lov å arrangere et Norgesmesterskap i poker bestående av tre forskjellige turneringsformer og fem regionale kvalifiseringer.

Hvem arrangerer NM?
Global Poker Tours Ltd er eneste entreprenør som er autoristert for å arrangere pokerturneringer i Norge. Den samfunnsnyttige organisasjonen Blodkreftforeningen har sammen med entreprenøren GPTL blitt tildelt Norgesmesterskapet etter en søknadsprosess. Tildelingen gjelder for NM i 2015, 2016 og 2017. GPTL har tett dialog med Norsk Pokerforbund og Lotteritilsynet på alle områder rundt NM.

Hvor arrangeres turneringene?
Norgesmesterskapet i poker arrangeres på Thon Congress Gardermoen. Oversikt over spillesteder for regionale mesterskap finner du.

Må man være norsk statsborger for å delta?
Mesterskapet er åpent for norske statsborgere, og spillere med registrert boligadresse i Norge.

Hvor gammel må man være for å delta?
Man må være 18 år gammel for å delta.

Hvordan kjøpe seg inn til turneringer?
For å kjøpe seg inn i NM går man til og følger instruksjonene der. Når man har sendt inn sin påmelding vil man få et svar med informasjon om hvordan foreta selve betalingen. Vi gjør oppmerksom på at det grunnet stor pågang kan ta opptil 4 dager før man får svar.

Kan man booke hotellrom der man skal spille?
Det er allerede nå mulig å booke hotell på de forskjellige spillestedene. All informasjon finnes under fanen Hotell på www.norge.no. Hotellene der turneringene spilles tilbyr alle rabaterte hotellrom. I tillegg har de ordnet med egne spillermiddager og lagt til rette for hyggelige kvelder.

Kan man delta på flere enn en regional turnering?
Man kan spille alle de fem regionale mesterskapene om man vil. Det er derimot bare mulig å vinne totalt 10,000kr i de regionale mesterskapene. Vinner man et Main Event -sete i en turnering kan man altså delta i en ny turnering og vinne et sete der også. Har man vunnet to seter til 5,000kr NLH Main Event, må man bytte det andre setet til et sete i 3,000kr PLO og et sete i 2,000kr NLH Turbo. Det vil ikke være mulig å vinne mer enn ett sete til hver turnering, og det vil ikke være mulig å selge seter, eller å gi/bytte de bort.

Kan man velge startdag i NM Main Event?
Om man kjøper seg inn direkte kan man velge hvilken dag man vil kjøpe seg inn til; torsdag Dag 1A, fredag Dag 1B eller lørdag Dag 1C. Om man kvalifiserer seg til Main Event, vil man få seter tildelt ut ifra hvor man kvalifiserer seg. Spillere som vinner sete i Oslo og Kristiansand får sete til Dag 1B fredag. Spillere som vinner sete i Bodø, Trondheim eller Bergen får sete til Dag 1C lørdag.

Hvor finner man turneringsinformasjon og turneringsregler?
GPTL sine turneringsregler finner man under fanen Turneringer på www.poker.no. Her finner man også turneringsprogram for de regionale mesterskapene og Norgesmesterskapet, samt turneringsstrukturer.

Hvor mange er det plass til i hver turnering?
Hver turnering har et tak på antall deltagere. Noen turneringer er begrenset av størrelsen på lokalene, andre av antall ledige pokerbord eller dealere. Under ser du oversikt over hvor mange deltagere det er plass til i hver turnering (cap):

Norgesmesterskapet
18. – 19. nov 3,000kr Pot Limit Omaha (cap 680)
19. – 24. nov 5,000kr No Limit Hold´em Main Event (cap 2,200)
22. – 24. nov 2,000kr No Limit Hold´em Turbo (1,500)

Østlandsmesterskapet i poker
10. – 11. okt 1,500kr No limit Hold’em (cap 600)

Sørlandsmesterskapet i poker
17. – 18. okt 1,500kr No limit Hold’em (cap 500)

Nordnorsk mesterskap i poker
24. – 25. okt 1,500kr No limit Hold’em (cap 220)

Midtnorsk mesterskap i poker
31. okt – 1. nov 1,500kr No limit Hold’em (cap 500)

Vestlandsmesterskapet i poker
7. – 8. nov 1,500kr No limit Hold’em (cap 240)

Hvordan får man utbetalt gevinster?
Gevinster utbetales direkte til bankkontoen som ble brukt for å kjøpe seg inn til turneringen. Det vil ikke være mulig å få utbetalt premier i kontanter. Det vil ikke være mulig å overføre premier til andre kontoer eller personer. I de regionale mesterskapene vinner man ikke penger, men seter til Norgesmesterskapet.

Hvordan serveres mat og drikke under NM?
Hotellene har ansvar for servering av mat og drikke under turneringene. Det vil være mulig å kjøpe øl og vin i spillelokalene. Under de regionale turneringene tilbyr hotellene enten pokermenyer eller pokerbuffeter. Buffetene har to bordsettinger på dag 1, lørdag. Den første går 17:00-18:30, den andre fra 19:00-20:30. Man må selv bestille plass på restaurantene. Under selve Norgesmesterskapet på Gardermoen vil det være buffeter i middagspausene, samt selges mat og drikke i de forskjellige barene.

Er «branding» lov?
Markedsføring for internasjonale spillesteder er ulovlig ihht norsk lov. Det betyr at man ikke kan stille i turneringene med klær som markedsfører internasjonale spillselskap eller andre ulovlige produkter. Spillere som ankommer spillesteder med branding for spillselskap vil bli bedt om å bytte disse klærne. Dette er et pålegg fra Lotteritilsynet og kan resultere i at spilleren blir diskvalifisert.

Hvordan kommer jeg i kontakt med arrangøren?
Vær oppmerksom på at det grunnet stor pågang kan ta noe tid før du får svar.